Resor. Utåt och inåt

Resor. Utåt och inåt

torsdag 7 april 2011

Hippiedag


Cia in action - mitt på bron.
Cia har lagt sig att sova och jag har fixat med att få körkortet skickat till Los Angeles. Tack Linda-Marie!! Om nu allt går enligt planerna och Gud och posten vill, så ska det komma till Hollywood då vi är där nästa vecka.


Här är lite fler bilder från igår, det var så mäktigt att vara på Golden Gate, så det tål några fler bilder!
Gårdagens blåsiga promenad i nyinköpta jackor.
Vi som tänkte att Kalifornien skulle vara varmt!



Idag så tog vi sovmorgon, det är liksom som att kroppen fortfarande inte vet vad som är dag och natt. Och magen protesterar. Cia har kommit på vårt nya motto: "Klart bakåt" och vi vet inte vem som leder än i gasligan. Men dagens frukost var mycket bättre än gårdagens! Det blev frukt och ägg och keso. Riktigt fräscht! (Min syrra tycker allt jag skriver handlar om mat - men det är väldigt centralt i vårt liv här. Vi vill liksom inte bli "Amerikanska" i looken innan vi åker hem. Vi har nog mycket övervikt ändå. Måste köpa en extra väska hur som helst...)

Efter frukost tog vi bussen till Hippie kvarteren, där Cia hört talas om roliga butiker. Och nog var dom roliga alltid. Det fanns ALLT där. Från gigantiska plymer och glitter, till små ursnygga 40-tals klänningar. Guldskor, bomullströjor, sexiga underkläder, krimskrams, sagolika klänningar, kappor, skor trängdes i alla små butiker. Vägg i vägg i flera kvarter. Vi avverkade säkert 50% av dom. Men så tog det i princip hela dagen också. Cia hittade den ljuvligaste klänningen och jag hittade en svart 60-talare med chiffongärm. Båda nöjda o glada!
Vackra vyer på shoppingdagen

En liten paus är aldrig helt fel...


Efter shopping var det då dags för middag. Ett berömt sushi ställe som vi hört talas om skulle bara besökas! Och efter bra kartläsning av Cia så kom vi till Japantown och hittade restaurangen. Små båtar med sushibitar, som kör runt bordet där man sitter, så kan man plocka och äta det man vill och betala efter hur många tomma fat man har framför sig. Proppmätta (och trötta!) letade vi efter en taxi och vi verkade osynliga (trots att vi har sån jävulsk utstrålning!.. men den kanske är svensk??) Till slut gick jag fram till en som stod o väntade vid rött ljus. Med min oerhörda charm och hans goda vilja fick vi hoppa huttrandes in i bilen. Anledningen att han inte tagit upp oss (sa han....) var att han skulle köra bilen till verkstan för att den luktade illa...? Vi kände ingenting, men då hade vi ju också just suttit i fiskdoftande restaurang. Nåväl. Den behövde nog service ändå, inte pga nån lukt men det skramlade och lät överallt. Men det gjorde inget, även denna amerikan var verkligen trevlig!

Och det är bra att vi träffar trevliga amerikaner, för som sagt, "hemma på våran gata" - där är det inte trevligt. Undrar om dom får handla med droger fritt här?! Inte för att någon ens i närheten har varit fram till oss eller stört oss på något sätt så känns det bara obehagligt och ovant med att se sån misär på gatorna. Kanske finns det lika mycket hemma i Sverige, (rent procentuellt) men dom verkar hålla sig inomhus?! Kanske för att det är ett annat klimat här. Eller kanske för att jag ser ut som en tant? (=icke potentiell köpare)

Men men... ikväll har vi pillat på med filmerna lite till och sett på TV och läst böcker. Bara myst, men under täcket. Det är kallt här nu! (15 grader, men blåser så inni...) Hoppas på varmare väder i morgon! För då ska vi ut på vattnet och se Alcatraz...

Kram till alla därhemma!
(en extra kram till Morjärv och Alma!)

2 kommentarer:

  1. Tjena!
    Visst har ni lämnat skammen hemma Åsa? Om ja, så kommer det här bli en välbesökt blogg... Ta hand om er! /nicke

    SvaraRadera
  2. Alcatraz? Häftigt! Hälsa Clint Eastwood!
    ...nej, visst ja. Han hade ju rymt...

    SvaraRadera