Resor. Utåt och inåt

Resor. Utåt och inåt

torsdag 21 april 2011

Graceland

Vi överlevde stormen!


Så här glada är vi för att allt gått bra!  Vi satt inne på BB King, den kända Bluesklubben och hade hur trevligt som helst, när allt stannade upp. Bandet slutade spela, polisen kom varnade för en tornado och de som satt nära fönstret fick flytta därifrån. Alla stod och stirrade ut på gatan, eller på liveTV och så plötsligt började det blåsa och regna nåt otroligt! Jag trodde att tornadon var där och pratade med en i bandet och han bara skrattade och sa..."You´ll know when you see a tornado".... Så det vi såg var bara ytterkanten (eller vad man ska säga) av tornadon. Den hade varit bara 1 mile från oss (1,6 km) och förstört en hel del där den slagit till. Vi hade tur och var på rätt ställe. Tack för det!
Efter en stund var allt som vanligt och bandet drog igång igen. Å vilken underbar livemusik....!



En stillbild på ett levande band..!


Då vi kom hem till hotellet, efter vi stängt stället, så var det strömlöst. Vi bodde högst upp. Så vi satte oss i lobbyn och laddade lite för att ta oss upp för trapporna :-) Den indiske portiern uppskattade sällskapet i mörkret och vi fick berätta om kvällens äventyr, som toppades med att taxichauffören slog av taxametern då han hörde att vi var från Sverige. Han hade tänkt tjäna pengar... Men en irriterad Cia är inget att leka med så han fick jobba för att få betalt sen...

Mitt i mörkret dyker andra gäster upp och en mycket trevlig stämning uppstår! En brandman som ville rädda oss och en från "The Coastguard" som var stor i käften. Roligt var det i alla fall.
När det sen knackade på hotelldörren sent på natten, då trodde vi att brandmannen ville släcka eldar... men icke. Det var den lille indiske 25 årige hotellportiern som undrade hur vi hade det... ha ha! Vi funderar fortfarande på varför han dök upp... Ville han se om vi "fått ihop det"? Eller var det bara omtanke...? En fråga som kommer att förfölja oss resten av livet :-)

När hotellet varit strömlöst i många timmar så blev det liksom slut luft där inne. Inga fönster att öppna och ingen AC att slå igång. Värmen och fukten gjorde det nästan omöjligt för mig att sova. Lite rädd också förstås, för utanför blixtrade det heeeela tiden. Så den natten tillbringade jag största delen inlindad i ett tunt lakan, i en fåtölj nära fönstret och sms:ade med "hemmet".

Så när morgonen kom var det dags för Graceland och en tur i Elvis kvarter. En riktigt bra upplevelse och bra arrangerat. Dom kan det här, Amerikanarna,  hur man tar hand om turister. Hörlurar med Elvis röst som tog emot oss då man klev in i hans hus, gör att man kände sig speciell :-)


Entrén till Elvis Graceland



Efter Graceland en låååååång tupplur, för att orka med BB King igen. Hotellet fortfarande strömlöst, så då vi inte orkade famla i mörkret längre, så fick vi byta hotell.  Packa ihop (igen) och en dryg mil utanför stan har vi nu tillbringat natten. Med AC och sköna sängar. Underbart!

Nu dags att dra vidare till Nashville! Cia väntar... Cii jo!



Elvis Egovägg. Något större än min...


1 kommentar:

  1. Hej min vän....så härligt att följa din blogg..och tur att ni undkom alla läskiga tornados...längtar efter dig nu...:)))

    SvaraRadera